Трима министри с оставки по искане на Борисов

0
130

Финансовият министър Владислав Горанов, вътрешният Младен Маринов и министърът на икономиката Емил Караниколов подават оставки по искане на министър-председателя Бойко Борисов, на фона на многохилядните протести. Решението е взето след среща на Борисов с областните координатори на партията.

Горанов, Маринов и Караниколов са декларирали пред Борисов готовност да подават своите оставки незабавно, съобщиха от Министерския съвет.

По време на заседанието координаторите на партията са поискали от премиера освобождаването на тримата министри с мотива – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски. Според областните координатори ГЕРБ незаслужено търпи негативи заради спекулациите за обвързване с ДПС.

От ГЕРБ заявяват, че партията оценява високо приноса на финансовия министър Владислав Горанов за приемането на България в чакалнята на Еврозоната и водената политика на финансова стабилност.

По време на срещата е дадена и висока оценка и за вътрешния министър Младен Маринов, под чието ръководство МВР отбеляза добри резултати в борбата с контрабандата, битовата престъпност и трафика и търговията на наркотици.

Бил е оценен и приносът на икономическия министър Емил Караниколов за увеличението на чуждестранните инвестиции в България.