Световноизвестен метод за контрол на стреса ще бъде представен в България

0
53
метод за контрол на стреса
метод за контрол на стреса

В днешния забързан свят за никого не е тайна, че стресът нараства с всеки изминал ден заради бързо развиващите се технологии и количеството информация, което ни заобикаля. Какво е стресът? Стресът е начинът, по който тялото ни реагира, когато се чувстваме застрашени в дадена ситуация. Това може да бъде всичко – обикновено задръстване, крайни срокове, важни сделки, уволнение, разговор, който предстои и редица други. В такива моменти нивата на кортизол в организма се повишават и ние изпадаме в така наречената реакция „да се бием или да бягаме“, за да оцелеем. Реакцията на стрес в тялото може да премине бързо след създалата се ситуация, но може да продължи да се трупа в тялото дълго след това и да причини редица нежелани ефекти, като тревожност, загуба на сън, паник атаки, отслабване на имунната система и сериозни заболявания, загуба на мотивация, концентрация, хронична умора и др. Нездравословната диета, постоянните негативни мисли и тревожност, липсата на сън, засилват състоянието на стрес.

Всичко това оказва влияние върху нашата продуктивност и ефективност при взимането на важни решения в бизнеса, отношенията с партньори и колеги и оказва влияние върху работната среда.

Методът, който набира все повече популярност отвъд океана сред предприемачи в Силициевата долина за справяне със стреса, увеличаване на концентрацията и и неговата ефективност, е методът на Вим Хоф. Вим Хоф-Ледения човек е холандец, известен със своята издръжливост на студ и своите 26 световни рекорда. Методът се състои от техника на дишане, излагане на студ и отдаденост на практикуване. Има редица медицински изследвания, които доказват ползите му. Практикуването на метода подобрява съня, намалява тревожността, подобрява настроението, увеличава концентрацията, алкализира средата на организма, което е от изключително значение, за да сме здрави, засилва метаболизма, подобрява сърдечната дейност, балансира хормоналните нива, дава повече енергия. Изключително ефективен за възстановяване след психическо и физическо натоварване. Излагането на студ и редовното му практикуване ни помагат също така да се научим как да контролираме емоциите и реакциите си в стресови ситуации и се справяме по-лесно с тях. Подобряването на качеството на съня, балансирането на хормоналните нива, подобряването на настроението определено могат да окажат положително въздействие върху нашата ефективност, взимането на решения, да подобрят комуникацията и работната среда, да увеличат продуктивността и мотивацията екипите.

Тexнoлoгичният пpeдпpиeмaч Джyyн Юн, yпpaвлявaщ пapтньop нa xeдж фoндa Раlо Аltо Іnvеѕtоrѕ, Лейди Гага, Димитър Бербатов са една малка част от личностите, включили метода в ежедневието си, за да постигнат по-висока продуктивност и по-добри резултати.

Ако желаете да научите повече за ползите от метода и как да го прилагате в ежедневието, можете да го направите на 10-ти ноември от дясната ръка на Вим Хоф, Барт Пронк, сертифициран Вим Хоф инструктор, изнесъл редица семинари по целия свят, работил с много известни личности, служители на банки, корпорации, спортисти и хора, стремящи се към здравословен начин на живот.

Линк към събитието: https://bit.ly/2JGTnjX