Вие организирате много тиймбилдинги, ергенски партита и детски рождени дни. В коя от трите услуги усетихте най-малко търсене и какви мерки взехте, за да се върнете към нормалния ритъм на работа?

По време на карантината нашият обект бе затворен за три месеца, но това не ни попречи да получаваме множество запитвания, показващи интерес към картинга като забавление и тръпка, въпреки страха от новия вирус. След падането на карантината усетихме спад в ергенските партита, поради факта, че множество сватби бяха отменени. Същата беше и ситуацията с рождените дни и тиймбилдингите. С времето, хората показаха, че жаждата за спорт и забавление надделява и се радваме, че нашите клиенти постепенно отново се върнаха на пистата. А с тях и интересът към организирането на тиймбилдинги и детски рождени дни. Ясно осъзнавайки нашата отговорност, ние успяхме да изградим стриктна схема за социална дистанция, дезинфекция и обезопасяване, подчинена на всички изисквания, която да гарантира спокойствието на посетителите ни. Закупихме специална машина, която е най-доброто средство използвано от водещите в бранша за цялостна дезинфекция на картове, почистване на всички каски при 170 градуса и високо налягане, осигурихме двупосочно движение, безконтактна регистрация с QR код, диспенсъри с антибактериален гел, допълнителна сигурност на персонала, боне и ръкавици за еднократна употреба.

Провеждате училище за млади пилоти. Има ли спад в интереса, имайки предвид, че посещенията са на закрито?

За трета поредна година организираме „Училище за млади пилоти“, което има за цел да предостави възможност за равен старт на талантливи деца с желание и афинитет да се развиват успешно в мотор спорта. И тази година интересът е достатъчно голям, защото успяхме да се утвърдим като място предлагащо най-добрите условия, база и лектори за усъвършенстване на тънкостите на картинг спорта. Теорията започва с история, преминава през правилата, екипировката, регламентите, устройството на карта, а в частта пилотиране се използват най-модерните методи – предваретелно зададена треактория, конуси, видеозаснемане и др.

Участниците трябва да са на възраст от 7 до 14 години. Обучението се провежда на групи от до 10 деца, като продължителността на курса е 3 седмици. Включва 9 посещения, които са разделени на теория и практика, както и 18 сесии с професионален инструктор. Всяко занятие е с продължителност час и половина, разделено на теория, сесии и анализи от инструктори и лектори.

В края на курса всяко дете получава сертификат за успешно преминаване, както и 20% постоянна отстъпка от София Картинг Ринг.

Как успявате да задържате и увеличавате своите клиенти след пандемията?

Всяка година се стремим да обновяваме пистата, за да държим интереса на посетителите, като предлагаме нов вид емоция. В края на миналата година променихме конфигурацията, като от старта до финала трябва да се преодолеят 646 метра дължина и 18 завоя. От ноември 2019 г. до обяваването на извънредното положение, една много малка част от посетителите ни успя да опознае новото трасе. В момента, това ни носи позитив и плюсове, защото след падането на карантината, нашите клиенти търсят забавление и адреналин на новоизградено трасе с 6 напълно променени завоя. Това бе четвъртата промяна на конфигурацията от откриването на пистата. Също така в момента привличаме и интереса на детската аудитория с новите ни детски картове, с които пистата се сдоби в началото на май месец.

Цялото интервю прочетете безплатно в новия брой на сп. Business Club ТУК