Собственици на заведения готвят протест по примера на германските си колеги

0
110

Собственици на питейни заведения у нас готвят протест по примера на германските си колеги.  Те настояват да отворят външните части на техните обекти при строги мерки за безопасност, съобщи Нова телевизия.

От бранша искат още безвъзмездна държавна помощ и намаляване на ДДС. Хората заявяват, че са пред фалит и няма как да изхранват семействата си. Нямат яснота как ще работят, нито помощ от държавата.

В петък ресторантьори от Берлин наредиха стотици столове пред Бранденбургската врата по време на протест в германската столица, предаде АФП .

Собствениците на заведения и членове на германската общност по гастрономия организираха протест на „празните столове“ в знак на несъгласие срещу въведените ограничения като мярка срещу коронавируса. На всеки стол бе поставена табела с име на заведение.

Недоволните твърдят, че липсват субсидии, краткосрочна помощ и облекчаване на мерките, насочени към техния бизнес. Германското правителство и местните власти започнаха да обсъждат постепенното прекратяване на ограниченията, предприети за справяне с разпространението на коронавирус SARS-CoV-2, причиняващ болестта COVID-19.