Програмата „Еразъм за млади предприемачи“ е отличен шанс за всички, които искат да започнат собствен бизнес

0
222

Подобно на останалите европейци и американците, българският предприемач не е първа младост, но програмата отчита този фактор. Тя е предназначена за хора, които имат по-малко от три години бизнес опит.

Текст Тодор Ялъмов

Тодор Ялъмов е доцент по управление и е-бизнес в СУ "Св. Климент Охридски", заместник-декан по научноизследователската и проектна дейност и иновациите. Член на журито за наградата за Иновативно предприятия на годината на Фондация "Приложни изследвания и комуникации" и съавтор на годишния доклад Иновации.БГ.

В началото на 2020 година общо около 11% от пълнолетните граждани в България са предприемачи (собственици на фирми или самонаети), а чужденците-предприемачи се увеличават всяка година. 17% от собствениците, основали нова фирма в България през 2019 г., са чужденци. България става привлекателна дестинация за живеене и правене на бизнес на предприемчиви хора от различни страни.

Премиум съдържание

За да прочетете това съдържание, трябва да сте се абонирали за Business-Club.bg. Влезте във вашия премиум профил или се абонирайте сега!