Проектът „Всеки може да пее… с Гергана Николаева“ бори стреса на работното място с музика и емоции

0
617

Текст Мила Христова

Гергана Николаева наложи на музикалния пазар новаторски стил, определян като “среща между поп музиката и класиката”. В световен мащаб идеята се популяризира от имена като Лучано Павароти и Монсерат Кабайе, но за България, това е първия по рода си цялостен проект, издаден в албум. Нестандартният проект донесе на изпълнителката и номинация за “Жена на десетилетието”.

Албумът Pop meets Classic е със специалното участие на Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Тони, Лео, Камен Воденичаров и Дичо. Съвсем скоро оперната прима ще влезе в главна роля на „Парижката Света Богородица“, постановка на операта в Стара Загора.

В България вече дава резултати уникален проект за освобождаване от работния стрес чрез музика, като  формулата се утвърждава от  оперната прима Гергана Николаева .

Неизменна част от съвременния малък и среден бизнес през 21-и век станаха  високите изисквания към реализацията и компетентностите на всеки собственик и служител. Всички те са свързани и с всекидневния стрес и  предизвикателства на средата за предприемачество.

В своя проект  „Всеки може да пее… с Гергана Николаева” оперната прима е заложила елементи от изкуството и похвати от сценичното поведение в уникална програма за освобождаване от стреса. В този формат мениджъри и служители могат да релаксират, и то на сцена. Учат се да пеят и после преодоляват напрежението от работата, а  сцената  дава  увереност и в общуването, както и поемането на различни роли.  Форматът е удобен и за тиймбилдинг срещи на служители като няма  аналог в музикалната и артистична среда на България.

Гарантирано е вълнуващо преживяване за участниците под ръководството на ментора Гергана Николаева. Самата тя разказва за  параметрите:

„Цял месец работим в индивидуални часове, с персонални упражнения и предизвикателства, а накрая обединяваме всичко в атрактивен финал. Следва програмата на големия концерт- динамична и разнородна- като всеки участник сам избира какво да представи- от рок, през популярна музика до опера“.

В проекта изява досега намират личности с „широка душа и смели мечти“, известни хора от политическия, бизнес и културен елит. „Всички са познати лица,  изявени авторитети в своята област- продължава Николаева- Някои от тях искат да сбъднат своята мечта да излязат на сцена, а други намират в проекта място за творчески релакс и дори лично удоволствие.“

В рамките на месец, участниците  се обучават в тънкостите на пеенето, говор и неговото въздействие, сценично поведение и пренасянето му в професионалната или всекидневна  среда, психологическа подготовка преди публична изява, интерпретация, екипна работа, синхрон в дует и др.