Първият български глобален технологичен лидер ще се появи в следващите пет-десет години

0
34

За да бъдем успешни като държава ни трябва повече стратегия и по-малко тактика, казва Ивайло Славов, съосновател и изпълнителен директор на BULPROS.  Според него правилно пресметнатата миграция, развитието на предприемаческата култура и достъпът до финансиране са трите кита на доброто развитие.

Интервю на Явор Сидеров

Ивайло Славов е съосновател и изпълнителен директор на технологичната компания BULPROS, фокусирана върху успешната дигитална трансформация на своите клиенти и партньори. Под негово ръководство, в рамките само на 10 години, компанията нараства с изключително бързи темпове, превръщайки се в най-голямата технологична компания, която е основана в България. Тя е една от най-бързо развиващите се технoлогични компании според докладите на Deloitte „Technology Fast 50 in Central Europe“ и „Technology Fast 500 in Europe, Middle East, and Africa“, както и според престижните класации Inc. 5000 Europe и Financial Times 1000 Europe и др. През последните три години, между 2017 и 2019 г., Ивайло Славов се нарежда сред 10-те топ мениджъри на България в конкурса "Мениджър на годината", организиран от списание "Мениджър" и консултантската компания Deloitte. Ивайло Славов е съосновател на бизнес съвета на ЦИЕ Growing Europe. Той е член на Борда на директорите на “Българската асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии AIBEST” и на Американската търговска камара в България (AmCham).

Премиум съдържание

За да прочетете това съдържание, трябва да сте се абонирали за Business-Club.bg. Влезте във вашия премиум профил или се абонирайте сега!