Първи министър у нас поставен под карантина

0
317

Министърът на икономиката Емил Караниколов е поставен под карантина  след пътуване в чужбина. Той ще трябва да прекара 14 дни в изолация след като се завърна от Обединените арабски емирства, съобщи Нова тв.

Караниколов трябваше да замине спешно, за да съпроводи самолета с 32 тона храни – зеленчуци, месо и млечни продукти, дарение за ОАЕ от български фирми. Пратката бе доставена на 13 април на международното летище в Абу Даби. След като се завърна от ОАЕ, Караниколов трябваше да спази правилата и противоепидимичните мерки срещу COVID-19, валидни за всички наши сънародници, които се завръщат от чужбина – да се самоизолира за две седмици.

В ОАЕ министърът на икономиката проведе среща с държавния министър Ахмед Али ал Сайег, който е специален пратеник на престолонаследника и отговаря за координацията на отношенията с нашата страна. Двамата обсъдиха двустранното сътрудничество между ОАЕ и България в контекста на предизвикателствата в следствие на пандемията от COVID-19, а от емирствата ни върнаха жеста с 15 тона дарение, включващо защитни средства, маски и облекла срещу заразата.