Отварят игрални зали, барове и дискотеки от 1 юни

0
26

Дейността на увеселителните и игрални зали, дискотеки и барове ще бъде разрешена от 1 юни. Това пише в нова заповед на здравния министър Кирил Ананиев, публикувана на сайта на ведомството.

От 1 юни ще бъде разрешено да работят и на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейните заведения и кафе-сладкарници, развлекателни центрове, детски и спортни съоръжения на закрито, включително и на тези в търговски центрове тип МОЛ, с изключение на заведенията за хранене в тях с открита площ и самостоятелен вход.

Съгласно заповедта, от 26 май се разрешават културно-развлекателни мероприятия (театри, концерти, сценични прояви, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица и други), при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет на закрито и до 50% от общия им капацитет на открито и при максимален капацитет на използване на залите (читалища, детски комплекси, културни домове, младежки центрове, училищни салони и зали, частни обекти, военни клубове и други) според квадратурата на помещението при заетост на местата не повече от 20 човека за груповите занимания, и не повече от 1 човек на 4 кв. м. площ.