Всички знаем за вредите от пластмасата и тенденциите за намаляване на потреблението. Имено така се засили употребата на картонените чаши, с цел опазване на околната среда. Това, което повечето търговци и потребители обаче не знаят, е че голяма част от чашите за топли напитки и опаковки за топла храна от този тип, включително и тези на българския пазар, имат промазка (ламинация) от пластмаса.

 

Зам.-председател на Асоциацията по опаковане и CEO на трендсетерът в опаковъчната индустрия в България – Be Best.

Използването на възобновяеми опаковки без пластмаса вече е възможна с иновативната технология, която фирма Be Best предлага на българския пазар за първи път и на абсолютно достъпни цени – картонени чаши за топли и студени напитки с 0%  използване на пластмаса (без PE или PLA покритие). След употреба те могат лесно да бъдат рециклирани заедно с обичайните отпадъци от хартия и картон. Ако чашата „заобиколи“ процеса на рециклиране и попадне в природата – тя също ще се разгради биологично. Тези продукти са безопасни за употреба, а възобновяемите целулозни влакна се получават от устойчиви източници. Първите по рода си в България продукти ще са достъпни у нас през април 2021 г.. Вносител на екологичния продукт е Анжела Христова, зам.-председател на Асоциацията по опаковане и CEO на трендсетерът в опаковъчната индустрия в България – Be Best.

 

Свойства на картонени чаши – 100% био разградими и с 0% пластмаса:

  • напълно рециклируеми
  • многократно използваеми
  • без PE или PLA покритие
  • изработени са от необработени влакна, така че продуктите да са напълно безопасни и хигиенични
  • пълна гама от вместимости на чашите –  100 ml, 160 ml, 180 ml, 250 ml, 300 ml и 420 ml
  • суровини, получени от устойчиви източници.

 

В светлината на директивата SUPD – ЕС 904/2019 задължителна от 01.07.2021, продуктите с 0% пластмаса няма да бъдат третирани като тези, чиято употреба ще бъде класифицирана като забранени продукти или продукти – обект на редуциране и ограничаване. Допълнително предимство е, че те не трябва да бъдат маркирани за налично количество пластмасово съдържание, както е задължително да се маркират всички останали картонени чаши с ламинация от вътрешната страна след 01.07.2021 година.

ЗА КОНТАКТИ С BE BEST

Ако искате да научите повече или да поръчате 100% еко съобразните опаковки без никаква пластмаса, които отговарят на директивите на ЕС може да се свържете с официалните вносители на продуктите Be Best, на телефон 0700 300 27 или по мейл office@bestproject.business