Ново дарение за болницата в Ловеч

0
174

Ново поредно дарение пристигна в МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД  в Ловеч на 16 април, този път то е осигурено от „Осъм“ АД Ловеч. Помощта постъпва в болницата чрез Община Ловеч, за което бе подписан приемно-предавателен протокол от страна на Милен Свиленов, изпълнителен директор на „Осъм“ АД, и Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч.

Дарението бе прието от д-р Румяна Нановска, изпълнителен директор на болницата, която сърдечно благодари. Доставката включва 100 броя предпазни гащеризони, 500 броя престилка тип HHT, 300 бр. предпазни маски FFP3 и 250 бр. еднократни маски.

„Това са изключително важни предпазни средства, очила с тройна защита, престилки за най-рисковите отделения, сега попълваме необходимите бройки и сме спокойни, но дано не се налага да ги използваме“, каза д-р Румяна Нановска. Тя съобщи още, че през март т.г. болницата е изработила над 450 000 лева, което е над очакваното.

Кметът Корнелия Маринова съобщи, че веднага предоставя дарението на болницата, макар чисто технически решението за това да бъде официално взето на сесия от общинските съветници. „Изпреварвам решението на уважаемите съветници, защото считам, че е важно дарението сега да е в болницата, а не след седмици. Мисля, че Общинският съвет ще ми прости“, сподели кметът Корнелия Маринова.