Мирослав Долапчиев, управител на АЛОКОР ЕООД: Съществуването ни не зависи нито от това колко е силна една икономика, нито от нейните лидери сами по себе си

0
782

Мирослав Долапчиев, управител на АЛОКОР ЕООД, системи за автоматизация и телеуправление

Надявам се тази ситуация да подбуди взимането на важни решения, които дълго време са отлагани

Компанията ни е интегратор на сиситеми за сграда автоматизация BMS и телеуправление SCADA.

Трудностите тепърва предстоят. Набраната инерция от предходните месеци ни дава известно спокойствие и възможност да се адаптираме без видими сътресения. От самото начало се постарахме да комуникираме открито с екипа ни какво е състоянието на компанията и да им вдъхнем увереност. Всеки, който може да работи от дома го прави, а за останалите направхме програма, с която се намали риска от струпване на обектите. С някои от клиентите се разбрахме да отложат плащания към нас, защото техните бизнеси бяха ударени пряко. Това са молове и хотели. От друга страна стартирахме няколко нови услуги, които ни дават възможност да излезем от основния си бизнес и пряката му зависимост. Ефектите от това тепърва предстои да видим. Винаги сме били финансово дисциплинирани, затова не сме поставени в ситуация да взимаме решения прибързано.

Предполагам, че правителството прави това, което мисли, че е най-добре в тази ситуация. Надявам се, тази ситуация да подбуди взимането на важни решения, които дълго време са отлагани, например ефективното електронно управление и медицинските услуги. Не мисля, че те имат отговора за справянето с тази криза, но е важно да не спират да търсят отговора и да се адаптират бързо.

Каквото и да се случи, надявам се, да останем по-сплотени и да осъзнаем, че съществуването ни не зависи нито от това колко е силна една икономика, нито от нейните лидери сами по себе си.