Ивайло Атанасов, Национална почистваща компания ASG: Ще направя всичко възможно да запазя екипа си

0
1291

В услугите си включваме и нова – дезинфекция

Наши клиенти са големи търговски центрове и фитнес зали, административни и офис сгради, индустриални компании и стадиони. Кризата с коронавируса прекъсва внезапно добрия старт на една многообещаваща година за неговата фирма за почистване. Бяхме подписали няколко договора с големи търговски центрове, фитнеси и две вериги ресторанти. Сега всичко е на пауза, защото те са сред най-засегнатите от кризата.

Има и обекти, в които работата не може да спре и те все така се нуждаят от професионално почистване. В тях работата се реорганизира. Екипите се разделят на две смени, така че ако някой се разболее, да е бил в контакт с по-малко хора. На всички сме раздали лични предпазни средства – маски и ръкавици. В случай на нужда, екипите ще получат и предпазни костюми и гумени ботуши.

В ASG включихме и нова услуга – дезинфекция, като спазваме всички изисквания на министерството на здравеопазването относно използваните препарати и процедурите за извършване на тази дейност. Наши екипи дезинфекцират ресторанти, преориентирали се да предлагат храна за вкъщи, както и административните сгради, в които работата не може да спре, като тази на енергоразпределителните дружества. Наш клиент, който също няма как да спре работа, е и компания за доставка на кислород за респираторите в лечебните заведения.

Помагаме също и за възстановяването на работата в помещения, в които е работел човек с установен коронавирус. Ориентирането към тази нова услуга беше логична стъпка в отговор на новите изисквания за работната среда и опазването на здравето на хората. Напасването не стана за един ден. Все още се опитваме да свикнем с новата реалност, но вярвам, че сме тръгнали в правилна посока.

Основната ми грижа е запазването на екипа и коректните отношения с клиентите. Вярвам, че в края на 2020 животът и бизнесът ще са се нормализирали. В почистваща компания ASG работят 250 души, а услуги за почистване, поддръжка на зелени площи и дезинфекция могат да се поръчат за цялата страна.