ЕТИКЕТЪТ НА ПОДАРЪЦИТЕ

0
56

Коледа е семеен празник, но вероятно ще размените подаръци и с бизнес партньорите си. Проявете внимание.

Текст Кристина Крънчева

Кристина Крънчева е международен консултант по корпоративен етикет и протокол, основател и управител на СМ Consulting. Тя е известен лектор с повече от 16-годишна практика. Нейните обучения се ползват с изключително голям интерес. Сред индивидуалните клиенти на компанията са управители на български и международни фирми и политици. Можете да й пишете на info@ cmconsulting.bg.

Всяка година с наближаването на Коледа започва “големият тормоз”, свързан с подаръците. За да се превърне той в удоволствие, трябва да сме избистрили идеите си и едва тогава да започнем да пазаруваме. Така вече няма да ни се струва, че правим подаръци само защото се налага. Изборът е лесен, когато става дума за близките, където познаваме и желанията и нуждите. По-трудно решим е въпросът, свързан с по-далечните хора и най-вече с тези, на които сме задължени и за които знаем малко или почти нищо, например бизнес партньорите.

Премиум съдържание

За да прочетете това съдържание, трябва да сте се абонирали за Business-Club.bg. Влезте във вашия премиум профил или се абонирайте сега!