Денина Мартинова и Руслан Дечков, Denina Mártin Collection: Тук цари разбирането “всеки да се спасява, както може”

0
298

Денина Мартинова и Руслан Дечков, Български бутиков бранд за производство на дамска мода Denina Mártin Collection:

Западните държави побързаха да подкрепят и подсигурят бизнеса и гражданите си и финансово, а тук цари разбирането “всеки да се спасява, както може”

Тъй като нашият бранд е изцяло базиран онлайн, затрудненията, които срещаме са най-вече вследствие на всеобщото забавяне на икономиката, страха и несигурността у хората. Неяснотата, по отношение на извънредното положение и сроковете на правителствените мерки, вади сегмента на модата от зоната на интерес и необходимост. В тази връзка, голямото предизвикателство в случая ще се окаже сезонността на стоките ни и една трудно изплатима инвестиция, която ще ни бъде в тежест дълго време след края на извънредното положение.

Ние приветстваме строгите и превантивни мерки, стига да има реални действия, които да ги подплатят и да дадат резултати. На този етап ни се струва, че просто сме на пауза и чакаме нещо или просто го отлагаме, защото не знаем как да постъпим. А това несъмнено ще доведе до сериозни икономически щети и то в дългосрочен план.

Искрено вярваме, че правителството трябва да бъде в подкрепа на хората и бизнеса в този труден за всички момент. Това не означава на всяка цена ежечасови брифинги с информация за заразените, а усещане за стабилност. Дори и доза оптимизъм. Всички сме изправени пред предизвикателства и никой няма нужда да живее с идеята, че Адът предстои. Излишно е да коментираме, че в западните държави побързаха да подкрепят и подсигурят бизнеса и гражданите си и финансово, а тук цари разбирането “всеки да се спасява, както може”. Това са две направления, по които бихме се радвали да видим прогрес и конкретни действия.