Allianz Group отчита 2.3 млрд. оперативна печалба за първото тримесечие на 2020

0
179

 Allianz Group обяви финансовите си резултати за първото тримесечие на 2020 година. Благодарение на добре диверсифицирания си бизнес портфейл и стабилен баланс компанията доказа, че бе добре подготвена за управление на кризата COVID 19 и постигна добри резултати през първото тримесечие на годината. Оперативната печалба на Allianz Group е 2.3 млрд. евро, което е с 22% по-малко спрямо същия период на 2019 г.

“Днешните времена са тест за всички нас, но вярвам, че заедно можем да се изправим успешно срещу предизвикателствата” обобщава резултатите Оливър Бете, СЕО на Allianz SE. Главният финансов директор на компанията Джулио Терзариол допълва: “Усетихме насрещния вятър през първото тримесечие на 2020 г., но основите на нашия бизнес остават много стабилни”.

Компанията отбелязва скок в дигитализацията на процесите и бизнеса като цяло, както и факта, че е станала по-силна в намирането на алтернативи. Със своята 131-годишна история, белязана от множество кризи и трудни моменти, Allianz гледа уверено към успешното приключване на 2020!